Nytt projekt!

Idag startade vi upp ett nytt iPadprojekt med nio deltagare plus mig och kommunens IKT-utvecklare. Alla hade haft sina paddor ett tag och alla hade kommit olika långt. Gruppen ville diskutera vilka appar som är bra och värda att köpa? De ville ha ett erfarenhetsutbyte och få tips och idéer. De ville hitta appar som stimulerar till kommunikation och interaktion, som får fler att samarbeta.

Under projekten blir det en hel del teknikfrågor, och så måste det få vara, men jag vill gärna att fokus ligger på den pedagogiska diskussionen. Trots att vi haft iPads i snart ett år så är det förhållandevis nytt och mycket finns kvar att utforska.

Vi pratade om trådlösa nätverk och eventuella risker med det, utifrån en debatt som pågår i media. Inga kända bevis finns i dagsläget med strålning. Jag läste om Solnas iPadprojekt där de har som policy att alltid sätta paddan i flygplansläge när barnen använder den för att minimera risken. Från deras hemsida: ”Vi har också som policy att iPaden alltid ska vara i Flygplansläge så att radiosändare och WiFi är bortkopplade när den används i barngrupp och man inte behöver tillgång till Internet.” Känner man sig osäker är ju det en enkel sak att göra för att slippa oroa sig.

Vi tittade på hur man gör för att sortera sina appar i mappar och hur man uppdaterar sina appar. Vi tittade även på hur man raderar appar och flyttar dom från en sida till en annan. Sedan gick vi igenom kommunens riktlinjer kring konton, hantering, försäkring osv, samt PuL som är viktigt att känna till då vi använder paddan till dokumentation.

Jättekul att vara igång med ett nytt gäng!

/Sarah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s