iPad-träff igen!

I torsdags var det iPad-träff igen. Till den här gången hade vi fått i uppgift att filma vårt arbete med paddan och använda en dokumentationsmall för att förtydliga kopplingen till läroplanen. Det var roligt att få ta del av allas filmer. Vi pratade mycket om hur bra paddan är för observation och dokumentation.

Man ser mycket, som man kanske annars hade missat, när man filmar och spelar in. Vi pratade också om att sätta in paddan i ett sammanhang, att använda den i ett projekt. I vår projektgrupp finns förskolläre, specialpedagoger, förskolechefer, förskolans verksamhetschef och utbildningskontorets IT-utvecklare vilket gör det hela väldigt spännande! Alla har sina perspektiv och mycket att bidra med.

Under träffen filmade jag och satte ihop en filmsnutt med iMovies nya trailer-funktion! Det blev många skratt när vi tittade på den, och vi kunde än en gång konstatera vilket fantastiskt redskap iPad är. Tänk att man så snabbt och enkelt kan sno ihop en film som ser rätt så proffsig ut! : )

Måste tipsa om “Varför är din iPhone så stor?”, ett examensarbete av Anna Lundholm Ehn och Erika Olsson som finns att ladda ner på http://www.annalundholm.se/varfor-ar-din-iphone-sa-stor/ ellerhttp://www.erikaolsson.se/sv/examensarbete . Intressant läsning! Tack för att ni delar med er av era erfarenheter! : )

/Sarah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s