Utvärdering och skydd

I torsdags hade vi iPad-träff igen. Vi utvärderade hur vi tyckt projektet varit så här långt och alla i gruppen var nöjda och ville gärna fortsätta nästa termin. Det finns mycket kvar att utforska tillsammans. Vi var överrens om att det är roligt att få ta del av andras pedogogiska idéer på hur man kan använda paddan i verksamheten och att det vi gör med iPaden gynnar barnens utveckling och lärande. Strängnästidningen var på besök och även en person från Kommunikationsenheten. Det är roligt att det finns ett stort intresse för projektet och det är viktigt, tror jag, att vi är tydliga inför föräldrar och andra med hur vi använder iPad i förskolan.

En kollega har sytt en så fin, vadderad  iPadväska åt oss. Nu kan vi ha den med oss i väskan utan att vara rädda att paddan får stötar och slag. Men fortfarande behöver vi ett rejält skydd så att barnen kan använda paddan i skogen. På iPadträffen i torsdags pratade vi lite om olika skydd för paddan. Det finns ju mängder att välja bland och helst skulle man vilja klämma och känna på allihopa! En i gruppen har skaffat ett Griffin Survivior som verkar bra och tåligt för små barn.

På torsdag kommer nya appen från Toca Boca ut i Appstore: Toca Kitchen som verkar kul för de lite äldre barnen. Kolla in trailern här:

http://www.youtube.com/watch?v=8sujnFFpoK0

Dagens blogg får avslutas med en femårings fundering:

”En dator är nästan som två iPadar som sitter ihop, eller hur?!”

Fortsatt trevlig helg!

Sarah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s