Appar och bilder

Nu har vi provat på lite fler appar med tvååringarna. Bland annat Kul för barn där man kan välja mellan flera olika “spel”. Vi har provat  alla och “En av fyra” där man får peka på en av fyra bilder tyckte barnen i min grupp mest om. Pusslena var svåra och memoryt kändes lite rörigt på något sätt.

En annan app som vi har hållt på med en hel del är Nallemix 2. Där ska man bygga sin egen bild med hjälp av stickers. Det finns fyra miljöer att välja mellan och många olika stickers. Jag gillar den appen mycket och det gör barnen med! Den är välgjord, enkel och har fina bilder. Här kan man, om man vill, ta chansen att prata med barnen om färger, former, prepositioner (framför, på, under, bakom,..ja, ni vet!).

Men mest ägnar vi oss just nu åt Färgerna Memo som är en av Rabén & Sjögrens senaste appar. Det är ett klassiskt memory men med Pernilla Stalfelts karaktäristiska och humoristiska illustrationer som gör det hela personligt och intressant. Här kan du välja mellan 12, 24 eller 48 brickor. I min barngrupp har vi har fullt sjå med 12! : ) Men barn är ju som bekant överlägsna på memory och det är roligt att se hur de små snabbt förstår vad det går ut på.

Jag märker att iPaden börjar bli ett ganska naturligt inslag på vår avdelning. Nu har vi den framme allt oftare och flera i personalgruppen vågar prova att använda den, vilket känns jätteskoj. I dag har jag fotat med iPaden och så har vi tittat på bilderna tillsammans. Att titta på bilder tillsammans med barnen är inget nytt, men det är ju så smidigt med paddan! Barnen bläddrar bland bilderna och pratar om vad de ser. Jag fotade en flicka som hjälpte sin kompis (båda två år) av med skorna och den bilden kunde vi prata mycket om; hur man är en snäll kompis osv. Sedan fick bilderna rulla som ett bildspel för alla som ville se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s